Veelgestelde vragen

/Veelgestelde vragen
Veelgestelde vragen 2018-04-13T13:56:33+00:00

Wat is de levertijd van een trap?

De meeste trappen in ons assortiment hebben een levertijd van 2 tot 3 weken.

Een aantal trappen hebben een iets langere levertijd zoals de Slim en de Sky trap. De levertijd is bij deze trappen 3-4 weken. Deze trappen worden namelijk niet seriematig op kleur gebracht maar naar wens van de klant in de gewenste kleur gepoedercoat.

Ook zijn er een aantal trappen die een langere levertijd hebben omdat ze een ‘special’ zijn of op maat gemaakt moeten worden zoals de Zooom Plus.

Bij de productomschrijving kunt u de levertijd per trap bekijken.

De transporteur neemt van tevoren telefonisch contact met u op voor het meest geschikte aflevermoment.

Hoe bepaal ik de hoogte van de trap?

Voor het opmeten van de juiste hoogte dient u te meten vanaf de vloer waar de trap op komt te staan tot aan de bovenkant van de verdiepingsvloer. Het is de afstand die tussen de pijlen in onderstaande afbeelding:

hoogte meten trap

Hoe groot moet ik het trapgat maken?

Bij elke trap hebben we aangegeven hoe groot het trapgat moet zijn. Bij een spiltrap moet het trapgat altijd 5 cm groter zijn dan de diameter van de trap. Dit om te voorkomen dat de leuning van de trap te dicht tegen de muur komt waardoor u uw handen niet meer om de leuning krijgt. Omdat de meeste spiltrappen een driehoekig afstapbordes hebben in dezelfde diameter, komt de spil altijd in het midden van het trapgat te staan. Het is daarom niet mogelijk om de spil dicht tegen het trapgat te plaatsen. De enige uitzondering hierop is de Tulip trap die speciaal voor de Nederlandse markt is ontwikkeld. Deze trap past ook in een rechthoekig trapgat.

Bij de overige trappen is het ook belangrijk om wat extra ruimte aan te houden voor het netto trapgat. Kijkt u hiervoor bij de productomschrijving.

 

 

Wat is een optrede?optrede en aantrede uitleg

De optrede is de afstand tussen de bovenkant van de trede tot aan de bovenkant van de opvolgende trede (zie afbeelding). Dit is de hoogte die u per stap moet overbruggen.
In onze webshop wordt bij elke trap het aantal optreden weergegeven met de bijbehorende hoogte.

Bij de steektrappen en ruimtebesparende trappen in ons assortiment eindigt de laatste trede onder de verdiepingsvloer. De laatste stap naar de verdiepingsvloer is dan ook een optrede.

Wij adviseren om bij het bestellen van de trap het maximaal aantal optreden te kiezen voor de benodigde hoogte. U houdt hiermee de optrede zo laag mogelijk. Dit komt de beloopbaarheid van de trap ten goede.

Wat is een aantrede?

De aantrede is de horizontale afstand van het loopvlak tussen 2 treden gemeten vanaf de voorkant van de traptrede (zie afbeelding).

Hoe wordt de trap geleverd?

U krijgt de trap aangeleverd in een gesloten houten palletkist. Hierin vindt u alle zorgvuldig ingepakte onderdelen inclusief een montagehandleiding. U kunt de palletkist openen door de lipjes om te buigen en het deksel van de kist er af te halen. In sommige gevallen is de kist dicht geniet. In dat geval kan de kist geopend worden met een bijvoorbeeld een breekijzer.

palletkist fontanot

De meegeleverde palen zijn te kort!

Bekijkt u eerst zorgvuldig de handleiding en meegeleverde onderdelen. Bij de meeste spiltrappen wordt de spil als volgt opgebouwd: u draait een paal op de voetplaat van de spiltrap. Vervolgens draait u een koppelstuk met schroefdraad in die buis waar vervolgens weer een paal op gedraaid wordt.
Voor het laatste stuk van de spiltrap wordt een draadstang gebruikt met bijbehorende bussen. Op deze manier haalt u de benodigde lengte.

Ik heb vloerverwarming, kan ik daar een trap op plaatsen?

Onze bouwpakket trappen worden met een voetplaat op de vloer bevestigd. De enige uitzondering hierop is de Wall zwevende trap. De voetplaat van de andere trappen wordt met lange bouten of ankers in de vloer vastgezet. Daarvoor moet u een aantal gaten boren waarmee u het risico loopt om in de vloerverwarming te boren.
Een alternatief zou kunnen zijn om de voetplaat op een grotere plaat te monteren en te verlijmen op de vloer.

Wat zijn de afmetingen van de voetplaat van een spiltrap?

In onderstaande tekening ziet u de afmetingen van de voetplaat of grondplaat. Ook ziet u hier de gaten voor de verankering.

voetplaat spiltrap afmetingen

 

 

De waardering van www.onlinetrappen.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.0/10 gebaseerd op 2 reviews.